| Itt vagy most: Személyes » Az írás és rádiózás » A gimnáziumtól mostanáig
A gimnáziumtól mostanáig
  • | | Több
  • 2009. July 22, 00:12, frissítve: 2010. January 11, 12:12


Magyar szakos lévén mindig fontos szerepet játszott az életemben az írás. Odahaza már kiskoromban írtam verseket, meséket, az első, nagyközönség előtti komoly megmérettetést azonban az jelentette, amikor 2006-ban blogolni kezdtem. A részben magánéleti, részben közéleti ihletésű bejegyzéseket egy idő után már túl sokan olvasták, ráadásul időközben én is sokat változtam, kis túlzással azt mondhatni, 180°-os fordulatot vettem. Mivel a kezdetektől való eltávolodás már saját magam számára is sok volt, 2007. tavaszán egy teljesen más profilú blog írásába kezdtem. Nem túlzás azt mondani, célját és személyes kitartásomat tekintve is sikeresebb volt az előzőnél, azonban a témák újraismétlődése, valamint az időhiány elgondolkodtattak a folytatásról. Így tehát ezt is bezártam, azóta pedig felerősödött bennem a már korábban is érlelt gondolat: ennek a honlapnak a felébresztése.

 

Ahogy már korábban utaltam rá, gimnáziumi éveim alatt is már próbálkoztam az írás egy más válfajával, az újságírással. Nagyjából egyidőben alapítottuk meg az iskolarádiót, és írtam meg első cikkemet az iskolaújságban. Előbbinek majd főszerkesztője, utóbbinak a diákönkormányzat később megválasztott elnökeként alkalmi tollnoka lettem. A kettő közül egyértelműen a rádiózás állt hozzám közelebb. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy egyetlen egy próbálkozásom volt még az újságírásra, 2007. novemberében, amikor egy hónapot a Dunántúli Napló szerkesztőségében dolgoztam gyakornokként. Míg a rádiózást később két helyen folytattam, 2004. őszén a győri egyetem kollégiumi stúdiójában, majd 2006. szeptemberétől egy évadon át a Kapos Rádió Firka című ifjúsági magazinműsorának voltam társszerkesztője és -műsorvezetője.

 

Elemző cikkeim jelentek meg 2006. tavaszán a pécsi politológia tanszék honlapján, ahol később a "Szerintünk" rovat publicistája lettem. További egy cikkemet a POLITIKA.HU című újság is újrapublikálta. Jelenleg az Ithink.hu online hírportál munkatársa vagyok.

 

  
 
Letölthető anyagok
A Táncsics Rádió 2003. október 6-i saját készítésű ünnepi műsora
Részlet a Kapos Rádió 2006. szilveszteri Firka c. műsorából

A fenti anyagok jogvédettek, kérjük a vonatkozó felhasználási feltételeket betartva használd fel

 
Keresés

 
 

 
 

 
we